10 Kaedah untuk Memasak Makan Malam Mudah pada Malam Minggu

Anda tahu bahawa perasaan hujung minggu apabila anda berada di halaman belakang rumah anda di flip-flop, bir di tangan, daging di panggangan, bertanya-tanya, mengapa saya tidak boleh melakukan ini setiap malam minggu? Nah, anda boleh. Dengan resipi mudah ini dan beberapa strategi pintar, anda boleh menguasai seni makan malam minggu, dan makan malam di atas meja sebelum matahari terbenam.

soya basted pork chops with corn and
Peden + Munk

Pork daging babi yang bengang dengan herba dan jalapeños

1. Gunakan Cukur Tipis

Pada masa yang diperlukan untuk mata rusuk untuk memasak, berehat, dan keping, anda boleh memecat daging babi potong tipis, makan, dan musim binge 5 Amerika. Jadi, pada waktu petang, cari potongan daging nipis yang siap memasak keluar dari peti sejuk dan hanya memerlukan beberapa minit di atas panggangan.

Beberapa kegemaran kami: ? Potong pisau daging babi yang tipis, paha ayam tanpa tulang, tanpa tulang, stik rok, daging kambing yang ditumbuk, dan sosis

2. Gunakan Gas Grill anda

Kami sebenarnya suka panggangan gas, seperti salah satu daripada Grills Lynx yang kami gunakan untuk pemotretan ini. Inilah caranya untuk menggunakannya dengan potensi maksimumnya.

chile lime clams with tomatoes and grilled bread
Peden + Munk

Cili-limau kerang dengan tomato dan roti panggang

3. Masak dengan Besi Tuang

Dengan menggunakan kuali pada grill-terutamanya cast-iron kerana ia boleh mengambil pukulan yang serius -benar-kira mana-mana resipi boleh menjadi permainan yang adil di luar: pancake berasap, sayuran sisi yang akan jatuh melalui grates, atau kerang ini, tumis dengan bawang merah dan bir cincang (bukan bahan mesra grill tradisional). Gril tidak semestinya tempat untuk menggunakan kuali pusaka keluarga anda, walaupun. Kami mengundi untuk mendedikasikan 12 “kuali besi untuk kegunaan luaran sahaja Bersihkan dan minyak selepas setiap penggunaan; simpan di dalam rumah. Oh, dan jangan lupa untuk mendapatkan sarung tangan yang baik untuk mengendalikan panas itu!

ayam spiedie skewers.png
Gambar oleh Peden + Munk

Lidi spiedie ayam dengan berpakaian Itali

4. Marinate dalam A.M.

Tiada siapa yang suka melakukan kerja rumah, namun semua orang suka mengambil ujian. Pagi mendidih seperti itu: Apabila anda berjalan di pintu kemudian hari itu dan apa yang anda perlu lakukan ialah membuang daging yang beraroma pada panggangan, anda akan berasa seperti memberikan diri anda bintang emas. Beg yang boleh dilaraskan dengan beku perlu menyimpan cecair di mana mereka tergolong, tetapi letakkan beg di dalam mangkuk di dalam peti sejuk supaya selamat.

Lima perkara yang boleh dilaraskan dalam pakaian klasik Itali: Flank steak, dada ayam, kaki rama-rama kambing, tulang rusuk daging lembu tanpa tulang panjang, dan apa-apa jua pada sudu

panggang fattoush with halloumi and eggplant
Peden + Munk

Fattoush panggang dengan haloumi dan terung

5. Grill Salad anda

Berikut adalah idea: Daripada memantul di antara dapur dan patio, hanya buat makan di luar. Memberi sayur-sayuran seperti romaine, zucchini, dan scallions sebuah char menambah kedutan ke salad dan sisi-dan bererti 15 minit lebih sedikit di dalam rumah. Melekat dengan kepingan-kepingan yang besar dan berkulit keras yang tidak akan jatuh melalui grat atau menggunakan kuali besi.

Perkara yang anda boleh panggang: Romaine, radicchio, endive, kubis, broccolini, scallions, terung, zucchini, romanesco, kacang hijau, dan tomato

Perkara yang anda tidak perlu: Bayam, arugula, timun, dan herba halus

Itali sausage with grilled broccolini kale and lemon
Peden + Munk

Sosis Itali dengan broccolini panggang, kale, dan lemon

6. Hantar dalam Sosej

Perkara yang bagus tentang pautan segar: Kerja telah dilakukan. Ia adalah makanan cepat saji, pra-berpengalaman makan malam hujung minggu anda yang telah ditunggu-tunggu, dan pinwheel raksasa ini berhenti hanya satu cara untuk bermula.

snapper with blistered bean salad and chile vinegar
Peden + Munk

Snapper dengan salad kacang lepuh dan cili chili

7. Jangan Cuba Inside Ini

Anda mengatakan snapper menyusu kulit kasar, kami rasa dapur berbau bau. Anda mengatakan kacang hijau yang teruk, kami fikir penggera asap. Sesetengah tekanan dan kekacauan memasak hanya hilang apabila anda mengetuai di luar rumah-Biarkan minyak memercikkan, biarkan pan itu menjerit panas, biarkan bau ikan seperti … ikan. Kemudian berjalan balik ke dalam dapur yang kelihatan murni kerana, baiklah.

8. Bawa Dapur Anda Di Luar

Pengurus dapur ujian kami Brad Leone percaya bahawa gril anda hanya sebaik yang anda bawa di luar untuk memakainya. Ambil tipsnya di sini.

alumninum foil grill clean
Foto oleh Alex Lau

Bola keranjang sebenarnya adalah pembersih grill yang hebat.

9. Aluminium Foil Membuat Hidup Anda Lebih Mudah

Pertama, anda boleh membersihkan panggangan dengannya. Scrub-up foil membuat berus gril sandaran yang baik. Hanya buat bola itu dan gunakan tongkat anda untuk menjadikannya penggali. Gunakan foil aluminium untuk membungkus sayur-sayuran anda juga. Pakej kerajang adalah kaedah pemotongan untuk memasak veg (dibuang minyak dan garam zaitun) seperti kentang, wortel, terung kecil, dan bit, yang akan memancut sebahagiannya semasa memasak, menjadikannya lembut dan tidak terbakar. Anda juga boleh menggunakan aluminium untuk membuat permukaan persediaan segera. Letakkan makanan di atasnya sebelum atau selepas memasak.

10. Jangan Pergi ke Tempat Tidur Tanpa Pembersihan

Tidak ada tukang masak hari minggu mahu pulang ke rumah panggang yang kotor. Setelah masak, buka panas selama 5-10 minit untuk membiakkan segala-galanya, kemudian bersihkan gerbang dengan berus dawai atau foil bola.

Menambah beberapa daging panggang ke menu tidak pernah terluka.

Bagaimana Bakar Bacon