Saya Sakit Bad Muzik di Restoran

Selamat datang ke The Nitpicker. Jason Kessler suka mengadu hampir seperti dia suka makan. Sertai dia dalam perjalanannya melalui alam semesta yang tidak sempurna.

Foto: Hak cipta iStockphoto / YuriSH

Hampir semua orang yang pernah makan di restoran yang memainkan muzik mengadu tentang muzik yang dimainkan di restoran. Adakah mariachis overeager di cantina tempatan anda atau stylings jazz lancar Kenny G cranked melalui pembesar suara di bistro kejiranan anda, muzik boleh membuat makan pengalaman yang sangat tidak menyenangkan. Mario Batali, salah seorang chef nama besar kegemaran saya, menganggapnya lencana kehormatan bahawa restorannya bermain riang, batu keras. Dalam pengalaman saya, makan di restoran Batali adalah seperti menonton Ballet Bolshoi di gimnasium sekolah rendah. Acara ini sama, tetapi satu elemen adalah frustasi, mengganggu. Batali mendakwa, “Ia harus menjadi cinta dan kegembiraan dan musik dan seni dan tarian dan bersama-sama yang mendorong kita untuk memasak, makan, dan berkongsi.” Maaf Mario, tetapi saya tidak fikir muzik, seni, atau tarian ada kaitan dengan memasak dan makan kecuali jika anda berada di sebuah teater makan malam menonton muzik mengenai Picasso.

Jadi sekarang, pembaca yang adil, saya menawarkan kepada anda Peraturan 3 Top Nitpicker untuk Musicin Restaurants:

# 1 Muzik harus ditetapkan pada volumethat yang anda dapat perhatikan hanya ketika anda benar-benar berusaha untuk mendengar. Youshould boleh mendengarnya dengan baik untuk meminta teman makan anda ifit’s Echo dan Bunnymen, tetapi tidak cukup kuat bahawa anda tidak boleh makan teman makan hearyour meminta anda untuk menjelaskan apa yang anda maksudkan oleh Eggo di TheBunny’s Den.

# 2 Jika pengalaman etnik restoran anda ditingkatkan oleh muzik tradisional, sila kongsi dengan cara yang tidak membuat saya tertanya-tanya jika saya telah tersandung dalam konsert dan bukannya ahli arkeologi. Saya sedang melihat anda, Restoran Greek dengan Live Bands. Ilove tenaga orang ramai bertepuk tangan dan menghentak, tetapi tidak sementara saya cuba menikmati moussaka saya.

# 3 Sesuaikan nada muzik dengan nada restoran anda. Konsert Mournfulviolin tidak bercampur dengan baik dengan pengunjung dan perjalanan tanpa harapan di steakhouses. Choosemusic untuk memadankan identiti restoran anda dan lakukannya dengan cara yang sama dengan pengalaman restoran.

Sekarang bahawa aturan-aturan tidak ada jalankan, ada beberapa pilihan yang boleh diperolehi oleh The Nitpicker Restaurant Music Stamp of Approval: Untuk restoran ItalianItalian, cuba beberapa klasik dari legenda Itali sekolah lamaMarino Marini. Ia mengalahkan CD yang Terkejut oleh Sinatra’s Great Hits yang anda gemari dalam giliran berat dengan Malam besar soundtrack. Jika anda memerlukan muzik untuk memantul gerai kulit di stik rumah anda, pergi untuk jazz somesimple. Piano, bass, dan gendang pasangan cantik dengan wedgesalads. Pastikan ia berperanan penting, walaupun – lirik mendapatkan cara makan malam agood. Untuk kafe vegan makrobiotik anda, anda mungkin tergoda untuk memainkan Enya, tetapi tidakkah anda fikir pelanggan anda akan lebih bahagia dengan bunyi The Beatles yang santai? Paulus mungkin telah menjadi orang biasa, tetapi sekarang, sebagai vegetarian yang taat, dia pastinya tidak akan makan.

Saya tidak mempunyai kelayakan untuk membuat peraturan atau cadangan ini. Saya bukan pakar muzik mahupun restoran. Pada asasnya, saya hanya seorang lelaki yang mencari pengalaman makan yang sempurna dan muzik yang dimainkan dengan kuat tidak memenuhi kriteria tersebut. Sekarang adakah saya suka dan menolak raket itu, tolong. Saya cuba menikmati sandwic saya secara damai.

Jason 150

Berbasis di Los Angeles, Jason Kessler telah menulis untuk rancangan televisyen seperti Pejabat NBC, True Jackson, VP pada Nickelodeon, dan The MTV Movie Awards. Gambar oleh Matt Armendariz.

Ikuti dia di Twitter @BANitpicker