Perbualan dengan Pencipta Pizza Pepperoni yang Dilengkapi Resin

Resinpizza-box-body

(Kredit: Kendall Mills)

Steph Mantis adalah seorang pereka yang berpangkalan di Brooklyn yang Ninja Slashing Slices baru-baru ini meletup di seluruh Internet. Dia juga dibesarkan di pizza (Pizza oleh Alex, di Biddeford, ME), membantu membungkus bahagian babi dalam resin untuk pengasas Cochon 555, mengira Pee-Wee Herman sebagai peminat, dan akan menjadi penyumbang kepada koleksi tetap Muzium Pizza Pertama di Dunia.

Jadi kami terpaksa bercakap dengannya.

Di mana pizza dari?

Steph Mantis: Dari pizzeria keluarga saya sendiri. Saya tinggal di Brooklyn, tetapi saya dari Maine, dan itulah sebenarnya pizza ayah saya dari kedai pizza yang saya membesar.

Dan awak bawa balik ke Brooklyn?

SM: Yup! Tempat pizza keluarga saya dipanggil Pizza oleh Alex, dan ia telah beroperasi di Biddeford, Maine selama 52 tahun. Ia baik yang kedai pizza di Southern Maine.

Apa yang membuatkannya istimewa?

SM: Baik ia berbeza dari kebanyakan gaya. Dan saya bukan hanya mengatakan bahawa, sama ada – ia cukup dekat dengan pizza pan gaya Yunani, tetapi kita menggunakan keju cheddar, itulah perbezaannya. Kami sebenarnya pizza FedEx di seluruh negara. Jika anda suka, anda tidak akan dapat mencarinya di tempat lain, dan jika anda mahu, kami akan menghantarnya kepada anda. Saya membawa pai tertentu ini dan membekukannya. Kemudian, apabila anda sudah bersedia untuk memasak, anda hanya mencairkan dan membuangnya ke dalam ketuhar.

(Kredit: Kendall Mills)

Jadi apa pizza terbungkus dalam? Bagaimana anda mendapatkannya di sana?

SM: Ia adalah resin, yang bermula sebagai cecair kemudian menjadi keras kepada plastik. Saya memasak pizza seperti biasanya: salah satu pizza kami, dibuang dan dimasak, mengambil masa 10-15 minit pada kira-kira 375 darjah dalam ketuhar.

Dan kemudian, saya cuba mendiagnosis pizza yang dimasak sedapat mungkin. Setiap kali anda bekerja dengan resin, anda ingin mengelakkan mengenakan oksigen dan minyak, dan lepaskan sebanyak mungkin air. Oleh itu, saya membiarkannya memasak pada suhu yang paling rendah mungkin selama empat jam, dan kemudian biarkan ia kering dengan berat di atas, supaya ia tetap rata. Saya juga bercakap dengan beberapa orang resin di New York, dan kawan baik saya, yang ahli farmasi, dan akhirnya merawat pizza dengan asid sorbic, untuk memelihara warna, dan kalium sorbate, untuk mengelakkannya daripada berkulat. Ia adalah bahan kimia yang anda dapati di krim muka, atas sebab tertentu.

Kenapa anda memilih pizza pepperoni?

SM: Ia mungkin kepingan yang paling ikonik, dan ia adalah salah satu kegemaran saya.

Pizza-bintang-badan

(Kredit: Kendall Mills)

Dan mengapa anda membuat keputusan untuk membungkus hirisan pizza pepperoni dalam resin?

SM: Saya buat sekeping ini untuk pertunjukan, dengan sebuah kumpulan saya yang dikenali sebagai The American Design Club. Kami cuba membuat platform untuk membantu pereka yang muncul dan ditubuhkan, kami melakukan pertunjukan kami sendiri, acara perdagangan, semua panggilan terbuka.

Bagaimanapun, saya membuat bintang ninja pizza untuk pertunjukan yang dipanggil “Ancaman” yang kami lakukan Mac lalu. Premisnya ialah: jam 3 pagi dan anda mendengar tingkap di apartmen anda – apa yang anda ambil untuk mempertahankan diri? Saya hanya mempunyai imej kepingan pizza yang tersisa dari malam sebelumnya, dan bagaimana ia akan menjadi baik jika anda boleh menyukai seseorang seperti bintang ninja. Juga, dengan latar belakang pizza saya, saya masuk ke dalam pizza dan sendiri, tetapi idea itu adalah senjata hipotesis.

Adakah anda membungkus banyak makanan dalam resin?

SM: Seluruh perkara resin ini lucu, sebenarnya, bagaimana saya masuk ke dalamnya. Saya sedang mengusahakan pizza apabila saya bertemu dengan Brady Lowe, lelaki yang memulakan Cochon 555 – kita mempunyai kawan bersama. Dia melihat ke atas bahu saya apabila saya bercakap dengan rakan kami tentang barangan pizza ini, dan dia seperti, “Ini hebat, bolehkah anda melakukan ini dengan bahagian babi ?!” Jadi pada bulan Januari, saya meletakkan lebih dari tiga puluh keping babi dalam resin.

Ada yang bekerja, ada yang tidak, tetapi kami mendapat telinga babi, ekor babi, sesetengah porkchops, kaki babi, sesetengah daging yang disembuhkan, perkara seperti itu, semua dalam resin. Saya mengumpul sekumpulan bahagian babi di Resto, restoran di New York, dan terikat dengan pemiliknya, Christian Pappanicholas, atas perkara Yunani yang dikongsi bersama kami. Sebahagian daripada bahagian ini diberikan kepada VIP di acara Cochon 555; Saya memberi telinga babi kepada Kristian sebagai ucapan terima kasih untuk bahagian babi. Ia adalah gila.

Sepasang telinga babi yang dipelihara untuk Cochon 555 (Kredit: Steph Mantis)

Tutupan telinga babi, dibuat untuk Cochon 555 (Kredit: Steph Mantis)

Satu timbunan daging yang dipelihara dua kali * (Kredit: Steph Mantis) *

Jadi resin pilihan anda?

SM: Tidak! Saya tidak menjadi resin, saya menjadi makanan. Ini berlaku untuk menjadi satu cara untuk mempamerkannya. Saya juga bekerja dengan fab.com dalam beberapa cara yang berbeza, dan membuat coaster resin ini dengan permen yang disematkan di dalamnya untuk minggu reka bentuk. Tetapi itu hanya kerana kita memerlukan sesuatu dengan banyak warna.

Adakah pizza pilihan anda?

SM: Saya selalu mempunyai piza pizza di bahagian belakang kepalanya. Malah pizza tidak berkaitan, semestinya, tetapi objek yang diilhami pizza. Koleksi ada di sana, dan saya mempunyai cara untuk membuatnya, dan ini hanya masalah masa. Saya akan mengatakan bahawa tindak balas terhadap perkara pizza telah menjadi gila, dan telah menolak objek dan idea ini ke hadapan. Saya akan mempunyai beberapa keping di Muzium Pizza Pertama di Dunia, yang dibuka di Philly – saya mendapat e-mel dari mereka, dan fikir saya baru saja mendaftar untuk surat berita atau sesuatu, dan seperti “Tunggu sebentar , mereka bercakap tentang bintang ninja saya Apa ?! “

Adakah anda akan membuat lebih banyak Slice Melontar?

Saya cuba menyelaraskan proses pengeluaran, kerana ia mengambil masa kira-kira sepuluh jam untuk membuat lapan keping, tetapi saya sedang mengusahakannya!
Apa yang diambil oleh ayah kamu pada semua ini?

SM: Maksud saya, saya memberitahunya: “Anda menyedari bahawa anda akan mempunyai satu-satunya pizza yang diawetkan sepenuhnya di dunia di Muzium Pizza.” Dan dia ketawa, dan hanya berkata, “Itu sangat keren.” Dia lebih banyak memompa bahawa kerja saya melakukan sesuatu. ia hanya kebetulan bahawa ia berlaku juga pekerjaannya.

Bagaimana pizza memegang?

SM: Sudah empat bulan sejak persembahan. Mereka berubah selama kira-kira dua minggu selepas pemutus, tetapi kemudian mereka dataran tinggi. Tiada apa-apa yang berlaku, tetapi keju menjadi lebih lut sinar, dan pepperoni mendapat pengait kecil. Ada banyak orang yang mengatakan, “Tidak ada cara yang tidak benar,” dan ramai yang memberitahu saya bahawa ini tidak akan berfungsi, dan saya hanya berfikir “Ehhhhh, saya fikir ia akan baik-baik saja.”